Over ons

Sadinter is al 70 jaar een actieve deelnemer op de energiemarkt. Dankzij zijn bereidheid om te innoveren en de beste service te bieden, heeft ons bedrijf een cruciale rol kunnen spelen in de optimalisering van het elektriciteitsnet van vandaag en morgen.

Twee middenspanningspecialisten bezig met een cabel

Het sadinter aanbod

Onze expertise stelt ons in staat om alle behoeften van de professional te dekken binnen het elektrische netwerk, van het HS-transformatorstation tot de LS-distributie.
Schéma du réseau électrique.
Schema van het elektrische netwerk.

Een compleet aanbod voor installateurs en de industrie.

Net als u kennen wij de eisen van de elektriciteitsdistributie en installatie markt. 
Sadinter heeft in de loop der jaren de beste leveranciers geselecteerd, zodat onze klanten er zeker van kunnen zijn dat hun projecten worden uitgevoerd met materialen van de hoogste kwaliteit.   

Een one-stop-shop voor MV/LV-distributienetwerken.

Sadinter's assortiment is ontworpen om aan al jouw behoeften te voldoen en je het leven zo makkelijk mogelijk te maken. Op één plaats vindt je alle materialen dat nodig zijn voor de realisatie van al je projecten. En altijd met de zekerheid te werken met de de beste producten.

Electricien avec un appareil de mesure en main.

Aanbod op maat.

Het aanbodvan Sadinter is niet alleen een catalogus met producten.
Wij bieden complete,innovatieve en technische oplossingen voor het transport, de distributie en demeting van energie.
Onze montageoplossingen zorgen voor tijdsbesparingenwaardoor onze klanten effectiever kunnen werken.

70 jaar expertise en een erkend opleidingscentrum.

Sadinter stelt meer dan een halve eeuw ervaring tot uw beschikking. Of u nu wilt leren over LV- en HV-aansluittechniek, het gebruik van knooppunten en klemmen, krimpen, bekabeling, veiligheid, meetapparatuur of gereedschap in het algemeen. Maak gebruik van ons opleidingscentrum om uw medewerkers op te leiden. Na afloop van de opleiding ontvangen zij een Sadinter-certificaat dat erkend is onder het label TE Connectivity (Raychem).

Elektricien met meetapparaat in de hand.

Ons verhaal

1949
André Deligne, oprichter van Sadinter.
De oorsprong van Sadinter gaat terug tot 1949, toen André Deligne onder zijn naam een bedrijf oprichtte voor de verkoop van kwaliteitsproducten aan de mijnbouwsector.
1962
Foto van een stand met het Sadinter assortiment tijdens een beurs in 1987.
Na de neergang van de mijnbouwsector besloot André Deligne te beginnen met de distributie van elektrisch materiaal, met name laagspanningsschakelaars.
1975
Jean-Claude Deligne.
Jean-Claude Deligne, de zoon van André Deligne, neemt de leiding van het familiebedrijf over en richt Sadinter op door een geslaagde fusie van de bestaande S.A. met de onderneming InterOcean. De naam Sadinter is afgeleid van de samentrekking tussen Société André Deligne (SAD) en InterOcean.
1982
Sadinter SA logo
Sadinter breidt zijn aanbod uit door distributeur te worden van middenspanningskabels voor de verschillende netwerkbeheerders.
1984
Sadinter-Sogecomex stand tijdens een beurs.
Een nieuwe overname in 1984: die van Sogecomex, een bedrijf dat gespecialiseerd is in elektrische en industriële uitrustingen. Sadinter was vervolgens in staat zijn productportfolio snel en aanzienlijk uit te breiden.
1998
Christophe Deligne, de huidige CEO van Sadinter.
In 1998 kocht Sadinter ook Elecom en verwelkomde de derde generatie in het familiebedrijf, in de persoon van Christophe Deligne.
2004
Sadinter groep logo.
Alle entiteiten die destijds afzonderlijk actief waren, werden samengebracht onder de paraplu van de Sadinter Group om een krachtige groep te creëren.
2015
Logo van Omega Energietechniek
Christophe Deligne breidt de activiteiten van de onderneming uit en richt Omega op, een onderneming die gespecialiseerd is in fotovoltaïsche en industriële inspecties en opleiding.
2017
Sadinter BV logo op een Nederlandse vlag achtergrond
Sadinter breidt uit naar Nederland met de oprichting van Sadinter BV, onze Nederlandse tegenhanger.
2018
Sadinter kantoorgebouw in Nijvel.
Sadinter verhuist naar zijn nieuwe gebouw van 4000 m² in Nijvel om de groep in staat te stellen zijn snelle groei voort te zetten.
2024
De drie generaties Deligne aan het hoofd van Sadinter op een foto.
Drie generaties Deligne hebben gezorgd voor het succes van Sadinter tot op heden.
Ook in 2024 zal Sadinter op grote schaal meewerken aan de modernisering van het Belgische en Nederlandse elektriciteitsnet.

Onze troeven

Een intense samenwerking met onze partners

De uitstekende relatie die Sadinter met elk van zijn partners opbouwt, vormt een solide basis voor een kwalitatieve samenwerking.

Efficiënte magazijnbeheer en logistiek

Dankzij een zeer flexibele logistieke organisatie, is Sadinter in staat haar klanten, ongeacht de grootte van hun bedrijf, met dezelfde service en levertijden te bedienen

Een TE Connectivity erkend opleidingscentrum

Sadinter biedt kwaliteitsvolle opleidingen aan. Zo dragen we samen zorg voor de verbetering van het elektriciteitsnet.

Luisteren naar onze klanten

Dat wij het vertrouwen van onze klanten krijgen, vloeit voort uit het feit dat we de nodige tijd nemen om ze te begrijpen en om ze de meest relevante oplossingen aan te bieden.

Totaaloplossingenop maat van de klant

De grote sterkte van Sadinter is het vermogen om kennis en oplossingen te bieden voor projecten in hun geheel. Een service die tijd bespaart, de efficiëntie verhoogt, ook voor onze meest veeleisende klanten.

Technische expertise tot uw dienst

Onze knowhow omvat een ruim scala aan expertises zoals connectortechnologie , voorbereiding van kabels en systemen voor de verdeling van elektriciteit, samenstellen en monteren van meterkasten en verdeelkasten …

Weg verlicht door lichten.

Safety & quality : ISO 9001:2015

Ons doel is om onze klanten de middelen te bieden om laag- en middenspannings- installaties veilig en efficiënt te laten werken.
Daarom zijn veiligheid en kwaliteit essentieel in al onze processen.

Ons Team

Foto van het Sadinter team in kersttruien.

onze klanten

Flèche permettant de remonter en haut de la page.
U wordt doorverwezen naar onze e-shop!